Een scan van uw woonhuis op energiegebied is een kleine stap naar een jarenlange besparing

Resultaat
Lagere woonlasten en beter milieu

Een goede besparing

Vanuit mijn specifieke deskundigheid en ervaring als bouwkundige op verschillende architectenbureaus ben ik gestart met La Vie Economique, adviesbureau voor energiebesparing. Energiebesparing is zondermeer noodzakelijk uit oogpunt van een schoner milieu,  minder CO2 uitstoot en verbruik van fossiele brandstoffen. Maar het is ook gewoon zonde om steeds meer geld uit te geven aan stijgende energiekosten.

 

Lagere woonlasten en een beter milieu, dat willen wij toch eigenlijk allemaal? La Vie Economique wil samen met u een passende oplossing vinden om nodeloze verspilling tegen te gaan zodat u weer ruimte overhoudt om zorgeloos van het leven te genieten.

 

Vive la Vie!     la Vie Economique!

 

Laat eens uw bedrijfspand doorlichten op energiegebied?

Besparing
U weet dan hoeveel en waar u kunt besparen en CO2 kunt verminderen

Energie besparen in de woningbouw

Woont u in een huis dat gebouwd is vóór 1980, dan is de kans groot dat het niet of onvoldoende voorzien is van isolerende voorzieningen. Oudere woningen zijn vaak niet gebouwd om warmte vast te houden. Dat hoefde vroeger ook niet want de prijs voor energie (gas) was laag. Maar nu is die prijs hoog; in de afgelopen vijftien jaar bent u meer dan twee keer zoveel gaan betalen voor gas en elektriciteit. Wat de toekomst brengt kunnen we niet zeggen, maar de kans is groot dat energieprijzen verder stijgen. Dus waarom nog wachten? Ontdek uw voordeel door een gedegen energie consult.


Geen nadelige gevolgen

Isolatie is dé manier om uw uitgaven aan energie niet verder te laten stijgen of zelfs omlaag te brengen. Maar u wilt geen ingrijpende verbouwingen, minimale overlast en een garantie dat er geen nadelige gevolgen optreden, zoals condensvorming of gebrek aan frisse lucht.

Om dat te realiseren, daar kan ik u als bouw- en energie-expert mee van dienst zijn. Naast de technisch-bouwkundige kant, kan ik u ook snel en doeltreffend de weg wijzen in de talloze regelingen voor subsidies en leningen. (zie ook hieronder: de Haarlemse Huizenaanpak)

Lees meer...


Woningisolatie is goed voor uw comfort en uw portemonnee.

Als eerste stap kan ik met u uw huis bekijken en het energielabel bepalen. Ook bij aankoop of verkoop van een huis, wilt u weten wat de energieprestatie van het pand is.
Een tweede stap kan zijn dat ik meer gedetailleerd onderzoek doe naar mogelijk energieverlies en gericht kan adviseren over, bijvoorbeeld, hoogwaardig isolatieglas, spouwmuurisolatie, dak- en vloerisolatie. In zo’n maatwerkadvies is ook een goede inschatting te maken wat u door die maatregelen kunt besparen aan energiekosten, zodat u inzicht krijgt in de terugverdientijd van uw investeringen.


Bij de huidige tarieven voor gas en elektriciteit en bij de huidige rentepercentages bij de bank is een investering in energiebesparing veel meer lonend dan spaargeld op een rekening te laten staan.

 

* Besparing is indicatief per jaar voor een gemiddeld huishouden

Labels

ENERGIELABEL
HAARLEMSE HUIZEN AANPAK
EPA-MAATWERK
BINNENMILIEUPROFIEL

ENERGIELABEL

Voor het maken van het Energie Prestatie Certificaat (energielabel) voor woningen ben ik als geregistreerd EPA-adviseur aangesloten bij het Duurzaam Energieloket in Amsterdam, gecertificeerd conform de BRL 9500.

Zo kan uw aanvraag voor een energielabel op snelle en professionele wijze behandeld worden.

HAARLEMSE HUIZEN AANPAK

In de Haarlemse Huizen Aanpak werken lokale energie-adviseurs, architecten, aannemers en installateurs samen als partners. Door een combinatie van grote deskundigheid en korte communicatielijnen leveren zij hoge kwaliteit in advies en uitvoering. Naast energiebesparende maatregelen is er ook aandacht voor specifieke zaken als ventilatie en vochtproblemen van uw woning. Met een maatwerkadvies van de Haarlem Huizenaanpak komt u in aanmerking voor de Haarlemse Duurzaamheidslening van maximaal € 15.000 met een looptijd van 15 jaar, tegen een aantrekkelijke rente van 2%.

EPA-MAATWERK

Naast een energielabel kan ik u ook voorzien van een EPA maatwerkadvies. Het EPA maatwerkadvies geeft in heldere en overzichtelijke stappen weer hoe u de energetische prestatie van uw woning kunt verbeteren, dat kan u een aanzienlijke besparing op uw energiekosten opleveren. U staat versteld van de mogelijkheden voor uw woning. Vaak kan met een kleine investering al een grote besparing gerealiseerd worden.

BINNENMILIEUPROFIEL

Het binnenmilieuprofiel behandelt de belangrijkste aspecten die te maken hebben met comfort en gezondheid in woningen: luchtverversing, vocht & schimmel, verbrandingsgassen, thermisch comfort in de winter, oververhitting in de zomer, installatiegeluid, geluidisolatie en daglichttoetreding.  Energiebesparing, gezondheid en comfort dienen daarbij gelijk te wegen.

Als extra service kan ik een milieuscan maken van uw woning en adviseren op welke wijze het binnenklimaat en daarmee ook uw wooncomfort kunnen verbeteren.

Energie in bedrijf

Als ondernemer steekt u al uw energie in het draaiend houden van uw onderneming. Bijna ongemerkt nemen energiekosten een steeds groter percentage van de omzet voor hun rekening.

 

Samen met La Vie Economique wordt gekeken naar mogelijke oplossingen, waarbij vaak een aanzienlijke besparing bereikt kan worden!


EPA-U Maatwerkadvies

Elk gebouw verbruikt energie. Waar, waarvoor en hoeveel energie verbruikt wordt is vaak niet duidelijk en verschilt dan ook per gebouw en gebruik. Met behulp van een maatwerkadvies wordt dit duidelijk gemaakt. De verschillende energiestromen worden in beeld gebracht waarna gericht gekeken kan worden naar energiebesparende maatregelen. Maatregelen om het energieverbruik voor verwarming, luchtbehandeling en verlichting te verlagen verdienen zich vaak binnen enkele jaren terug, een besparing van 30% – 40% is hierbij geen uitzondering! Ook wordt gezocht naar mogelijke subsidieregelingen en belastingmaatregelen zoals de EIA, MIA en VAMIL regeling. Alles samen geeft een totaal overzicht van besparende maatregelen en een financieel plan. Het maatwerkadvies verdient zichzelf terug

 

Het maatwerkadvies van La Vie Economique geeft inzicht in uw energiegebruik en welke energiebesparende maatregelen op uw situatie van toepassing zijn. U ontvangt een uitgebreid en overzichtelijk rapport waarin alle bovengenoemde maatregelen worden weergegeven.

 

Door gebruik te maken van een uitgebreid netwerk in de bouw- en installatiewereld is het ook mogelijk dat de totale uitvoering door La Vie Economique gecoördineerd en gecontroleerd wordt.

 

Interesse? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte op maat

Contact

La Vie Economique
Verspronckweg 241
2023 BH Haarlem

Heeft u interesse in een energielabel, EPA maatwerkadvies, energiescan of andere diensten van La Vie Economique?

 

Stuur een e-mail naar info@lavieeconomique.nl

U kunt natuurlijk ook bellen naar 06 11 44 55 63